maanantai 26. marraskuuta 2012

HisKi-tallennuksen yhteistyötä suunnitellaan

Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys ry ja Suomen Sukututkimusseura ovat päättäneet aloittaa suunnittelun, jonka tarkoituksena on johtaa yhteistyöhön HisKi-tallennuksen kehittämiseksi ja toteuttamiseksi.

Tavoitteena on tuottaa tallennus- ja auditointityökalut, joilla HisKi-tallennus jatkossa toteutetaan. Alustavien suunnitelmien mukaan tallennustyökalu käyttäisi tallennustyön pohjana Digiarkiston kuva-aineistoa, josta 125 vuotta vanhemman aineiston tallentaminen onnistuu myös niiltä, jotka eivät ole Suomen Sukuhistoriallinen yhdistys ry:n jäseniä.

Verkossa tapahtuva sähköinen tallentaminen poistaa aineiston varaamisen tallennettavaksi sekä aineiston postittamisen ja palauttamisen vähentäen näin merkittävästi tallennukseen sitoutunutta työtä. Vastaavasti verkossa tapahtuva tallennus ja auditointi jakaa kuormaa tehokkaasti useammalle vapaaehtoiselle tehostaen tallennusprosessia.

HisKi-tietokanta on sukututkimustoimialan keskeinen digitaalinen henkilöhakemisto, joka edistää Digiarkiston laajan kirkonkirjojen kuvatietokannan käytettävyyttä.

SSHY:n puolesta
Kari-Matti Piilahti
Toiminnanjohtaja
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huomaa: vain tämän blogin jäsen voi lisätä kommentin.